Wat houdt Doop en Heilig Avondmaal in?

Doop

Soms wordt er tijdens een kerkdienst iemand gedoopt. Vaak is dat een pasgeboren kindje, soms een (jong)volwassene.

Het is een zichtbaar en voelbaar teken van Gods verbond met ons. Wij geloven dat je door de doop deze belofte van God krijgt: ‘Ik -God- wil jouw Vader zijn, Mijn Zoon Jezus wil jouw tekorten (de Bijbel noemt dit zonde) wegnemen en Mijn Heilige Geest wil in jou wonen.’

Voorafgaand aan de doop lezen we een formulier of de dominee legt de doop in eigen woorden uit.

Wil je meer weten over de doop? Klik dan hier .

 

Heilig avondmaal

Het kan zijn dat je een kerkdienst meemaakt, waarin het heilig avondmaal  wordt gevierd. Dit kan je zien als een heel bijzondere ontmoeting tussen God en de kerkelijke gemeente in de vorm van een symbolische maaltijd. Het is een maaltijd, die Jezus zelf heeft ingesteld. Deze instelling verzekert ons ervan dat Jezus Christus zijn lichaam en bloed heeft gegeven voor onze zonden. Het brood duidt Zijn lichaam aan en de wijn Zijn bloed. Met het breken van het brood en het schenken van de wijn wordt dit verbond met God bevestigd en kan je dit tijdens deze eredienst zien en proeven.

Als regel vieren wij het heilig avondmaal op de tweede zondag in de maanden februari, april, oktober en december. In april wordt het heilig avondmaal gevierd op palmzondag.

De gemeenteleden die in het openbaar hun geloof in God hebben uitgesproken worden voor deze maaltijd uitgenodigd. Voorafgaand aan deze viering wordt een formulier voorgelezen of legt de dominee in eigen woorden de instelling van het avondmaal uit.

Wil je meer weten over het heilig avondmaal?  Klik dan hier .

 

 

Als je zo’n speciale dienst meemaakt en je hebt vragen, aarzel dan niet om ze te stellen; wij geven je graag uitleg. Wil je dit graag met ons mee vieren en ben je geen lid van deze gemeente? Dan zijn benieuwd of je onderschrijft wat onze kerk belijdt over God, Jezus en het belang van het heilig avondmaal als teken van Gods Verbond met ons. Als je in de hal vertelt dat je graag het heilig avondmaal mee wilt vieren als gast, dan word je voor een korte kennismaking in contact gebracht met de voorganger of een kerkenraadslid.