Welkom

Welkom!

Wie je ook bent. Wat jouw verhaal ook is. Welkom.

Meer weten over God? Wat het christelijk geloof inhoudt? Wie wij zijn als kerk?

Ben je bekend? Onbekend? Je bent welkom.

 

Vragen?

Wie is God eigenlijk? En wie is Jezus?

En waarom is het belangrijk om Hem te leren kennen?

Waarom is de Bijbel zo belangrijk? En wat betekenen al die verhalen? Wat heb ik eraan?

Wat doen christenen zoal bij en met elkaar in een kerk?

Graag vertellen we er meer over.

 

God kent jou. Jij bent zo uniek!

God wil graag onderdeel zijn van jouw leven. Hij kent jou. Hij maakte jou. Jij bent zo uniek!

God wil rust in je leven geven. En daar hoeft Hij niets voor terug, want Hij geeft het uit liefde.

Of het nu goed met je gaat of niet, God wil je graag ontmoeten zoals je bent. Bij Hem is er geen onderscheid of aanzien van de persoon. God houdt zoveel van mensen. Hij doet er zoveel aan om te laten zien hoe vol liefde Hij voor elk mens is. Zelfs Zijn eigen Zoon Jezus kwam daarvoor naar ons toe op aarde.

 

God leren kennen?

God kennen verandert je leven en je kijk op de wereld.

Je kan God (de Schepper van hemel en aarde, onze Maker), Jezus Christus (Zijn Zoon, onze Redder) en Zijn Geest op verschillende manieren leren kennen. Door uit de Bijbel te lezen. Ook in de natuur raak je al gauw onder de indruk, dat er een Maker, een Schepper moet zijn. Je kan met mensen praten over je zoektocht naar wat er meer is in het leven en wat de zin ervan is.  En niet in de laatste plaats: je kan en mag altijd met God praten, een gebed uitspreken, bidden.

God wil de mensen ook graag samen met anderen ontmoeten. Dat gebeurt zeker in een kerkdienst. Een kerkdienst wordt ook wel 'eredienst' genoemd: een dienst tot eer van God; Hij staat in het middelpunt van alles. Om zo met velen Zijn blijde Boodschap te horen, Hem te aanbidden en te danken. Om te lezen uit de Bijbel en van daaruit over Hem te spreken. Alles omgeven met muziek en zang. Ook wordt het woord 'viering' wel gebruikt, bijvoorbeeld bij de doop en het heilig avondmaal en bij kerkelijke hoogtijdagen als Kerstfeest, Pasen en Pinksteren.

 

Wie wij zijn?

Wij zijn christenen, die wonen in de Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers, Streefkerk, Schoonhoven, Ameide, Tienhoven aan de Lek, Noordeloos en Goudriaan en ook plaatsen die niet direct omliggend zijn. Wij vormen samen een kerkelijke gemeente. Allemaal heel verschillend in aard, leeftijd en situatie. En toch voelen we ons één, samen, met elkaar. We zijn christen. Die is naam is afgeleid van Jezus Christus. Hij geeft ons leven zin. Wij geloven dat Hij de Zoon van God is, die naar de aarde kwam om ons mensen hoop en vertrouwen te geven. Uitzicht op een leven waarin mensen tot hun recht komen. En met een toekomst, zo onvoorstelbaar mooi…

Wij ervaren dat God veel betekent voor ons leven, elke dag. Wij willen als kerk een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt en de rust van Gods liefde ervaart. Dat gunnen we iedereen.

Graag delen we van al de rijkdom die wij kregen.

 

Meer weten over God en ons geloof in Hem?